субота, 15 лютого 2014 р.

Луценко розповів про три кримінальні справи, які потрібні для «радикального очищення країни»

Для того, щоб покарати «правлячу банду», достатньо відкрити три кримінальні справи. Про це заявив екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, повідомляє його прес-служба.
Як тільки в країні з'явиться нормальний Генпрокурор і міністр внутрішніх справ, для радикального очищення країни досить буде лише трьох кримінальних справ», - переконаний Луценко.
Перша справа - про «незаконну узурпацію влади в 2010 році».
«Тепер уже всі знають, що диктаторська Конституція була введена без жодної правової підстави. У резолютивній частині рішення Конституційного Суду взагалі немає про це ні слова! Тож слідчий має просто допитати керівника Апарату ВР про підстави наказу редактору «Голосу України» опублікувати Конституцію 1996 року та нагадати про статтю 365 Кримінального кодексу (перевищення владних повноважень). Потім - те ж саме питання до Голови ВР. Потім - серія бесід з суддями Конституційного Суду. Безсумнівно, плідним буде допит головного рейдера країни А. Портнова. Знаючи нутро всіх цих діячів, можу твердо прогнозувати доказові звинувачення Януковича і Ко в антиконституційному перевороті (ст. 109 КК)», - наголосив екс-міністр.
Щодо другого кримінального провадження, то воно, на думку Луценка, має стосуватися незаконного введення в дію диктаторських законів 16 січня.
«Покарання чекає усіх - тих, хто голосував явно антиконституційні норми, хто фальсифікував результати «голосування», хто підписував псевдо закони», - сказав Луценко.
«Третя справа - про незаконне використання силовиків проти мирних демонстрантів. Слідчий почне з нагадуванняпрацівникам «Беркуту» про заборону носити маски, бити кийками і стріляти пластиковими кулями по голові. Закінчить документально зафіксованими фактами умисного калічення, катувань, убивства. Не сумніваюся, що стануть відомі конкретні прізвища міністрів, командирів та начальників, які віддавали злочинні накази і роздавали криваві тисячі гривень щоденної чорнональної винагороди», - підкреслив політик.
За його словами, ці три кримінальні справи «виявлять весь терикон правлячого злочинного угрупування».
«Вірю, що вироком буде не тільки позбавлення волі, але й повна конфіскація награбованого. Не сумніваюся, що про це думають в години липкого безсоння і нинішні владоможці. Нічого нового. Ще Шекспір описав у «Макбеті», як неправедно захоплена влада перетворює королівський замок на тюрму... На все приходить час розплати», - підсумував Луценко.

Немає коментарів:

Дописати коментар