четвер, 17 квітня 2014 р.

Політолог: Регіонали розриваються між сепаратизмом і збереженням своїх капіталів у Києві

Партія регіонів ще не визначилась зі своєї політикою. Про це у коментарі Тиждень.ua заявив керівник соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко.
«Партія регіонів метається між необхідністю стати відкрито сепаратистською силою і замкнутись на Луганську й Донецьку, або ж зберегти свої ресурси, політику, ЗМІ і, звісно, куплені київські квартири, і залишитись загальнонаціональною організацією», – підкреслює Небоженко.
На його думку, досі вони не знають, як бути.
«З одного боку, на мітингах на Сході вони кричать «Слава сепаратистам», «Україна і Кавказ – разом», а в Києві намагаються продовжувати іншу лінію. Але насправді президенту РФ Владіміру Путіну ніяка партія у Донецьку чи Луганську уже не потрібна. Вони прекрасно розуміють, що вже нічого з цим проектом не вийде», – зауважує політолог.
За його словами, у партії продовжується різнобій.
«Примітно, загального з’їзду не відбулося: приїхали свої до своїх. Зібралося лише партійці з чотирьох регіонів», – наголошує експерт.
На його думку, давно потрібно ставити питання про позбавлення депутатської недоторканості і арешти, відкриття кримінальних проваджень проти депутатів Партії регіонів, які беруть участь у сепаратистських заходах проти України.
«І поки такого не буде, будуть неоднозначні висловлювання, такі, як глави Донецької обласної організації Партії регіонів, народного депутата Миколи Левченка про легалізацію сепаратистів. Його словам вірити не можна», – вважає Небоженко.
Як повідомлялось, 16 квітня донецькі регіонали під час екстреного з'їзду депутатів усіх рівнів прийняли резолюцію із вимогою від влади провести референдум з питань мови та повноважень регіонів, а від сепаратистів – скласти зброю.
Як повідомлялось, глава Донецької обласної організації Партії регіонів, народний депутат Микола Левченко закликав до збереження територіальної цілісності України. 
"Тим, хто закликає Донбас вийти з України, я хочу сказати, що це те ж саме, що вистрибнути з вікна 10 поверху, якщо нам не подобаються послуги ЖЕКу", - сказав Левченко.

Немає коментарів:

Дописати коментар